Nadýchaná ovesná kaše
Tuhle kaši ocení všichi sportovci. Kromě lahodné krémové konzistance však přináší i další benefity. Tak za prvé - díky našlehanému bílku nabyde na objemu, což ocení všichni ti, kdo jsou v dietě a rádi si pěkně naplní bříško. Za druhé - kaše je díky našlehanému bílku ještě vydatnější na porci bílkovin. A do třetice - pokud nevíte co se zbylým žloutkem, máme pro Vás tip. Můj Bílek je sušená forma bílku, která Vám poslouží skvěle jako náhrada běžného tekutého bílku. Bez skořápky a vyhozeného žloutku.
Tak pojďme na to.
Suroviny pro přípravu:
- 40 g ovesný vloček
- 10 g můj bílek - koupíte ZDE
- voda
- 1 odměrka oblíbeného proteinu
- hrst ovoce
- a na závěr nemůže chybět 1 lžička oříškového másla
Vločky v hrnci zalijte cca 250 ml vody a nechte je chvilku odstát. Krásně nasáknou vodu a změknou. Vařte je na mírném plameni asi 3 minuty. Vyšlehejte si 10 g bílku "Můj bílek"
Opatrně našlehaný bílek do kaše vmíchejte - kaše zvětší krásně svůj objem. Odstavte hrnec z plotny a přimíchejte protein. Skvěle se hodí syrovátkový ale i veganský protein.
Kaši pak ozdobte dle svých chutí - já jsem dala banán, borůvky, skořici a samozřejmě Lucky Alvin oříškové máslo s tmavou belgickou čokoládou.
Autor receptu: Jana Štěpánková