S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
tel. kontakt: + 420 605 307 857, e-mail: ziva-strava@email.cz
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500,-
Časté akce a slevy
Sledujte náš facebook
Kvalitní
Raw potraviny
Dárek
Ke každé objednávce

Kedlubnovo-dýňová polévka

18.10.2019

Kedlubnovo-dýňová polévka

Snažím se připravovat pro děti zeleninové polévky a obměňovat repertoár tak, aby holkám chutnalo a přitom se učily poznávat nové druhy zeleniny.

Tahle polévka splnila další level a tou je kedlubna. A chutnala nejen dětem, ale i dospělým. Vyzkoušejte ji, je lahodná a krémová, zasytí k obědu i k večeři.

Suroviny s odkazem do našeho bohatě zásobeného e-shopu:

Postup:

Nejprve si v kastrolku připravíme jíšku - rozpustíme máslo a smícháme jej s moukou. Pozor na to, aby jíška zůstala růžová, nesmí zhnědnout a připálit se. Polévka by pak byla hořká. . .

Jíšku zalijeme 500 ml vody a přidáme 1 kostku zeleninového bujonu. Povaříme asi 5 minut. Přidáme na kostičky pokrájenou kedlubnu, dýni a rýži. Vaříme pod pokličkou 25 minut do změknutí. Osolíme, opepříme, přidáme rostlinnou smetanu a lahůdkové droždí. Povaříme ještě 5 minut. Můžeme přidat ještě bylinky.

Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Je na Vás, jakou konzistenci polévky si přejete. Můžete ji nechat s kousky zeleniny nebo z ní vytvořit lahodný krém - pokaždé to jde udělat jinak :-)

Polévku podáváme ozdobenou listovou petrželí a rostlinnou smetanou, případně ji můžeme posypat oříšky nebo oblíbenými krutonky.

Dobrou chuť.

Autor receptu: Jana Přibylová

M2JlMTU0Y