Úvod » Koření, sladidla, dochucovadla » Himalájská sůl 500 g
Himalájská sůl je narozdíl od soli mořské ještě stále bohatá na mnoho minerálních látek. Himalájské doly po dlouhá staletí netknuta a tak se v panenské přírodě střechy světa hluboko pod zemí dlouhá staletí utvářela tato horská sůl.
Himalájská sůl obsahuje železo, jenž je nesmírně důležité pro správnou krvetvorbu, obsahuje také vyváženou formu draslíku a soídku. Poměr draslíku a sodíku je v těle veledůližitý pro acidobazickou rovnováhu.
Himalájská sůl je velmi jemná a tak se kromě dochucování jídel hodí třeba také k provádění očisty nosu pomocí jógové očistné techniky "džala néti".
Země původu: Pákistán
Výživové údaje:
Nutriční hodnoty
ve 100 g |
|
Energetická hodnota |
12 kJ/3 kcal |
Tuky |
<0,4 g |
z toho nasycené |
0,3 g |
Sacharidy |
<0,1 g |
z toho cukry |
0,05 g |
Vláknina |
<0,5 g |
Bílkoviny |
0,94 g |
Sůl** |
94,1 g |
Vápník |
205 mg (25,6 %)* |
Draslík |
618 mg (30,9 %)* |
Železo |
105,4 mg (752,9 %)* |