Zboží v akci
Top produkt
Věda nepochybně ještě neobjevila všechny vitamíny.
Mnozí výzkumníci neberou ohled na to, že v procesu tepelného zpracování se mnohé z nich ničí a jejich veškeré cenné vlastnosti se uchovávají pouze v čerstvém stavu.
Je velmi důležité aby vitamín A spolupůsobil s vitamínem B, chceme-li si uchovat plíce v dobrém stavu. Nedojde-li k tomu, začínají hůře fungovat, stejně tak jako další dýchací orgány. Vznikají onemocnění ucha, hrdla, nosu, rychle postupuje sinusitida. Vitamín A je nezbytný pro trávení a jasnou mysl. Vitamín C ve spojení s vitamínem K upevňuje nervovou soustavu a zajišťuje funkci mozku. Vitamín D stojí na stráži proti infekcím a stabilizuje metabolismus. Vitamín E odpovídá za funkci srdce a jeho nedostatek vede k vytváření aterosklerotických cévních plátů. Vitamín F, jestliže působí spolu s vitamínem E, napomáhá krevnímu oběhu, obnovuje buňky a tím omlazuje pokožku. Vitamín G zlepšuje zlepšuje zrak a sluch, ale k tomu potřebuje přítomnost dalších vitamínů.
Všechny vitamíny fungují a vzájemně působí, jen zůstanou-li života schopné. Studie dokázaly, že šťáva z výhonků pšenice obsahuje všechny cenné prvky. Totéž platí o naklíčených zrnech, listové zelenině a dalších "živých" potravinách vypěstovaných v ekologicky čistých podmínkách. Žvýkání výhonků pšenice zajišťuje přísun enzymů a poskytuje organismu dostatečnou energii, daleko větší, než poskytují tonizující nápoje. Výhonky zrn, semínek různých luštěnin mají hojnost enzymů, skutečných stavebních kamenů našeho těla. Obrovské množství životně důležitých enzymů vzniká při kvašení, které započne při namočení pšeničných zrn. Tento způsob získávání enzymů je efektivnější než z acidofilinu.
Zdroj: Regenerace ročník XIII/2005
Autor: prof. Dr. Boris S. Sachnovskij