Acai je jedním z pokladů amazonské džungle. Je tradiční součástí jídelníčku obyvatel Brazílie
V současné době je bio acai pro svoje výtečné nutriční vlastnosti nesmírně populární rovněž v Evropě a USA. Je vysoce výživné a obsahuje největší množství antioxidantů na světě. Dále je bohaté na nenasycené mastné kyseliny omega 3, 6 a 9, vitamíny a minerály.
- Mimořádně bohatý zdroj antioxidantů
- Vysoké hodnoty nenasycených mastných kyselin omega 3, 6 a 9
- Obsahuje velké množství vápníku, fosforu, beta-karotenu a vit. E
Acai (açai – čti asají) je jedním z pokladů amazonské džungle. Tato palma dorůstající výšky 25 m, které se daří zejména podél říčních toků, plodí malé ovoce tmavě modré barvy. Tyto plody bývaly pochutinou a důležitou součástí jídelníčku již pro původní obyvatele jihoamerických pralesů.
Z vitaminů je acai zejména bohaté na beta-karoten (provitamin A) a vit. E, z minerálů pak na vápník (normální stav kostí, zubů).
Způsob použit:
Prášek z acai vzáleně připomíná chuť sušených borůvek. Přimíchejte 1 lžičku do ovocné šťávy, džusu, salátu, ovocného koktejlu, dezertu, apod. a získejte kromě exotické příchuti zdroj vydatných živin pro svoje tělo!
Nezpracovávejte prášek z acai od Iswari při teplotách vyšších než 40 st. C, aby v něm zůstaly zachovány všechny živiny v původní formě.
Otevřený sáček uchovávejte v ledničce!
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie 494 kcal/2068 kJ
Proteiny 8,70 g
Tuky 45 g
Sacharidy 41,00 g