Chléb lavaš patří mezi zdravější varianty pečiva. Je součástí tradiční arménské kuchyně, kde v roce 2004 komise UNESCO zavedla tento recept jako jedno z mistrovských děl ústní a nehmotného dědictví lidstva.
Lavaš se peče na stěnách hliněné, do země zapuštěné pece s názvem tandúr.
Chléb chutná výborně jako náhrada tortilly. Lze jej zabalit s hromadou zeleniny, tofu či seitanem nebo kozím sýrem a opéct na grilovací pánvi či jíst studený se zeleniovým salátem.
PŠENIČNÁ mouka 64,5 %, voda, sůl, konzervant: propionan vápenatý, droždí.
Lepek
skladujte při teplotě do 25 °C. Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 2 dnů
Země původu: Česká republika
Energetická hodnota 971 kJ / 232 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 47,0 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
Bílkoviny: | 7,3 g |
Sůl: | 1,49 g |