Úvod » Polotovary, přísady na pečení » Prášek kypřicí do pečiva bezlepkový BIO 12 g AMYLON
Kypřící prášek do pečiva AMYLON 12 g
Odlehčené a nadýchané těsto je připečení hračka s tímto pomocníkem. Pomůže připravit nadýchané bábovky, muffinky nebo sušenky a dezerty. Tento prášek do pečiva neobsahuje fosfáty - nakypření zajistí vinný káme a jedlá soda.
Od běžného kypřícího prášek se tento od Amylonu lehce liší - kypří již při pokojové teplotě a tak dávejte těsto do trouby obratem po zapracování prášku do pečiva.
Kypří o něco méně než obyčejné kypřící prášky. Tam, kde byste běžně dali jeden sáček obyčejného kypřidla, dejte 1 a 1/2 kypřícího prášku AMYLON.
Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).
Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:
Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné. Může obsahovat stopy mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladujte v suchu.
Energetická hodnota 705 kJ / 166 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 41,0 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
Bílkoviny: | 0,1 g |
Sůl: | 15,4 g |