Doporučená příprava: Doporučujeme minimálně 7g kávových zrn na jeden šálek. Podle hrubosti mletí je tato káva vhodná pro přípravu espressa, do překapávače, kafetieru a filtru.
Síla pražení: 4. stupeň z 5 (silné pražení, bez kyselosti)
Odrůda: Bourbon, Typica, Caturra
Složení: 100% BIO Arabika. Ručně sbíraná.
SCA skóre: > 82 (výběrová káva) dle Specialty Coffee Association.
Výběrová káva (z angl. specialty coffee) je vyráběna z kávových zrn té nejvyšší kvality a nejčastěji se jedná o druh arabica. Dle stanov asociace Specialty Coffee Association (SCA) je termínem výběrová káva označena taková káva, která při degustaci získá v celkovém souhrnu minimálně 80 a více bodů. Pro porovnání, běžné kávy dostupné v obchodech dosahují skóre mezi 50 – 79 body.
Země původu: Peru.Suroviny nejsou geneticky modifikovány. Pěstováno v extrémních nadmořských výškách v srdci incké oblasti peruánských And v blízkosti posvátného místa hory Machu Picchu.
Zemědělské družstvo: HUADQUINA
Nadmořská výška pěstování: 1500 - 1900 m.n.m.
Podíl Fairtrade: 100%
Kávu skladujte v suchu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.