Rýžové noky 500g
Milujete noky ale stále hledáte jejich bezlepkovou variantu? Máme pro Vás řešení - rýžové noky.
Jsou jemné, lahodné, snadné na přípravu a perfektně chutnají.
Složení
Rýžová mouka 60%, voda, bramborový škrob, jedlá sůl, regulátor kyselosti: kyselina mléčná, konzervant: sorban draselný.
Alergenní informace
Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec.
Návod k použití
Noky vhoďte do dostatečného množství vařící se osolené vody. Po vyplavání na povrch vaříme další 2 minuty a poté scedíme.
- Na český způsob se hodí téměř ke všem druhům omáček, jako je např. rajská, koprová, houbová, dále s gulášem, se špenátem, se zelím a s uzeným masem, s masem a šťávou, s vajíčkem, nebo i na sladko jako škubánky s mákem.
- Na italský způsob chutnají především se smetanovými omáčkami (nejpoužívanější je quattro formaggi se čtyřmi druhy sýrů), do kterých přidáváme např. lososa, listový špenát, houby, šunku, kuřecí maso, sýry – parmazán, gorgonzolu, nivu. Dopřát si je můžete i s rajčatovými omáčkami, jako je například ragú, s pestem nebo jen s rozpuštěným máslem a posypané sýrem.
Skladování
Uchovejte na chladném a suchém místě při teplotě do +25°C. Po otevření uchovejte v ledničce a spotřebujte do 3 dnů.
Země původu
Itálie
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota |
715 kJ/168 kcal |
Tuky |
0,4g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,1g |
Sacharidy |
37,9g |
z toho cukry |
0,1g |
Vláknina |
0,6g |
Bílkoviny |
3g |
Sůl |
0,63g |