Úvod » Koření, sladidla, dochucovadla » Skořice mletá (druh Cassia) bio 40 g
Skořice je dřevina pěstovaná jako keř na Srí Lance či na Seychelách, Indii, Jižní Americe či v Africe. Kůra skořice sbírá poprvé u dvouletých rostlin v období dešťů. Sušení skořice vznikají ruličky, které jsou následně mlety.
Specifická vůně skořice je velmi aromatická a příjemná. Skořice chutná kořenitě a také nasládle. Za nejkvalitnější je považována skořice cejlonská, zejména pak ta pěstovaná na Srí Lance.
Skořici je velmi silný anitoxidant. Působí protizánětlivě a také pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Každodenní konzumace skořice má blahodárný vliv na naše zdraví. Neplatí však pravidlo, čím více skořice, tím lépe. Optimální je konzumace cca 3 g / denně.
Skořice najde využití v kuchyni, můžeme ji přidat do dezertů, smoothies, šťáv nebo raw zmrzliny. Skořice se také používá pro přípravu vonných olejů.