Úvod » Obiloviny, rýže, luštěniny » Špalda loupaná BIO 1 kg
Pšenice špalda je přínosná pro svůj velmi vysoký obsah bílkovin, přičemž je také zdrojem kvalitních tuků. Špalda je oblíbená pro svou lehkou stravitelnost a menší podíl lepku. Posiluje oslabené zažívání, slinivku i slezinu. Má vysoký obsah vlákniny a pomáhá při redukci hmotnosti, neboť delší dobu nepocítíte hlad. To je způsobeno nízkým glykemickým indexem, špalda obsahuje kvalitní polysacharidy, které postupně organismus rozkládá n a jednoduché cukry.
Špalda má široké využití, dá se přípravit vařená třeba smaženou cibulkou, grilovanou zeleninou nebo jako zajímavá přílohy. Můžete si z ní doma namlít mouku nebo připravit vločky a z nich skvělou domácí kaši. Špaldu je před vařením vhodné na 8 hodin namočit a vařit alespoň 50 minut. Odměnou za tuto práci bude skvělá oříšková chuť.
Složení: Pšenice špalda