Úvod » Koření, sladidla, dochucovadla » Tamari sójová omáčka 200 ml BIO
Prochází i odlišným výrobním procesem – vzniká při výrobě Misa. Jelikož výtěžnost při výrobě Tamari je mnohem nižší než u Shoyu, odráží se to i ve vyšší ceně. Obsahuje vysoce kvalitní aminokyseliny a mikroorganismy.
Složení: Sójové boby*(45,5%), voda, mořská sůl (11,8%), destilované Sake* (voda, rýže*,sůl, Aspergillus oryzae), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Díky všestrannosti této sójové omáčky záleží jen na vás, do kterých pokrmů omáčku přidáte. Dle chuti používejte do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, na těstoviny nebo k dochucení zeleniny. Můžete použít jako alternativu soli.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 423 kJ/101 kcal. Bílkoviny: 13,7 g. Sacharidy: 11,6 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): sodík 7g, obsah alkoholu 2,12%
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C.
Alergeny: Sója; Může obsahovat stopy lepku.
Legislativní zařazení: Sojový výrobek – tekuté ochucovadlo