Doporučená příprava: pro chuť čerstvě mleté kávy namelte množství kávových zrn dle potřeby k okamžitému použití. Podle hrubosti mletí je tato káva vhodná pro všechny způsoby přípravy.
Síla pražení: 4. stupeň z 5 (silnější pražení, u espressa s lehounkou kyselostí)
Odrůda: Bourbon, Typica, Caturra
Složení: 100% BIO Arabika. Ručně sbíraná.
SCA skóre: > 82 (výběrová káva) dle Specialty Coffee Association.
Výběrová káva (z angl. specialty coffee) je vyráběna z kávových zrn té nejvyšší kvality a nejčastěji se jedná o druh arabica. Dle stanov asociace Specialty Coffee Association (SCA) je termínem výběrová káva označena taková káva, která při degustaci získá v celkovém souhrnu minimálně 80 a více bodů. Pro porovnání, běžné kávy dostupné v obchodech dosahují skóre mezi 50 – 79 body.
Země původu: Peru. Suroviny nejsou geneticky modifikovány. Praženo v malých dávkách v London Field Roastery.
Zemědělské družstvo: HUADQUINA co-operative
Nadmořská výška pěstování: 1500 - 1900 m.n.m.
Podíl Fairtrade: 100%
Kávu skladujte v suchu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.