S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
tel. kontakt: + 420 605 307 857, e-mail: ziva-strava@email.cz
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500,-
Časté akce a slevy
Sledujte náš facebook
Kvalitní
Raw potraviny
Dárek
Ke každé objednávce

Pečené batáty s bylinkovým dipem

17.10.2019

Pečené batáty s bylinkovým dipem

Milujete sladké brambory? My rozhodně ano a tak Vám přinášíme vypečený podzimní recept.

Pečené batáty s veganským mandlovým nebo vegetariánským jogurtovým dipem

Batáty nejsou jen úžasné co do chuti, ale jsou též velice prospěšné našemu zdraví. Batáty patří k jednomu z nejvýživnějších druhů zeleniny vůbec. Jsou sytě oranžové, což je způsobeno obsaženými karotenoidy, ve velkém množství v nich najdeme vitamín C, jenž podporuje normální funkci našeho imunitního systému. Většinou si na vitamín C vzpomeneme, když se o nášspokouší nějaké bacily. Je tedy skvělé tento vitamín konzumovat díky dostatku ovoce a zeleniny a doplňovat si tak jeho zásoby průběžně po celý rok.

Sladké brambory obsahují již zmíněný betakaroten, kterému můžeme přisoudit další skvělé vlastnosti - tou hlavní je prevence rakoviny dásní, úst, žaludku nebo slinivky. Batáty příznivě působení na snížení hladiy cholesterolu v krvi a navíc perfektně chutnají.

Jestli jste ještě batáty neochutnali, nemusíte se jejich přípravy bát. Jejich přípava je snadná a zábavna, protože se dají připravit jak na sladko tak na slano.

Pojďte je vyzkoušet pečené s mandlovým dipem.

Pečené brambory

Suroviny:

Postup přípravy:

Batáty pokrájejte na delší hranolky, obalte na sucho nebo s olejem ve směsi bylin, prolisovaném česneku a soli a posypte majoránkou. Pak vložte do pekáčku vyloženým pečícím papírem a dejte do trouby na 180° na 15-20 minut.

Veganský mandlový dip:

  • 50 g mandlového másla
  • 1 bio limetka - šťáva a trochu strouhané kůry
  • pol. lžíce Ume octa
  • špetka chilli a římského kmínu

Všechny ingredience smíchejte a přidejte k pečeným bramborám.

Tvarohový vegetariánský dip s bylinkami:

Suroviny:

  • 1 vanička tvarohu
  • 1 stroužek utřeného česneku
  • nasekaná pažitka
  • 1 lžička Bambovy soli

Všechny ingredience smícháme a dochutíme bambovou solí a přidáme k pečeným bramborám.

I takhle jednoduché to může být. :-)

Dobrou chuť :-)

autorky receptů: veganská část - Káťa Kubátová, vegetariánská část: Jana Přibylová

ZThmMTEwM