Mrkvový krém s arašídovým máslem
Podzim volá po teplých polévkách, které zahřejí a zasytí zároveň. Pokud si takovou lahodnou polévku připravíte se sezóních surovin, budete spokojeni dvojnásob.
Tento mrkvový krém je velmi jemný a s chutí arašídového másla z něj budete mile překvapeni. Zkuste jej a uvidíte sami :)
Suroviny pro přípravu 4 porcí polévky:
Všechny suroviny najdete v našem e-shopu nebo kamenné prodejně:-)
- 6 velkých mrkví
- 2 brambory
- 500 ml vody
- 1 kostka zeleninového bujonu
- 1 PL arašídového másla Lucky Alvin
- špetka kari
- hrstka listové petržele
- 3 PL rostlinné smetany
- 2 PL lahůdkového droždí (nemusí být)
- alternativně kousek zázvoru
Postup:
Očistíme mrkev brambory a nakrájíme vše na kostičky. Já vždy mrkev zbavím středu, neboť se říká, že prostředek mrkve obsahuje více dusičnanů.
Mrkev a brambory zalijeme 500 ml vody, přidáme kostku zeleninového bujonu, špetku kari a vaříme 20 minut. Jakmile je mrkev měkká, rozmixujeme polévku tyčovým mixérem. Přidáme arašídové máslo, rostlinnou smetanu, hrstku listové petržele a znovu dobře promixujeme. Povaříme ještě dalších 5 minut. Dle chuti můžeme přidat lahůdkové droždí pro ještě krémovější konzistenci.
Pokud máte rádi štiplavější chuť, přidejte ještě maličký kousek zázvoru.
Podáváme s plátky kváskového chleba.
Dobrou chuť :-)