STROUHANÝ TVAROŽNÍK
Máme pro Vás zbrusu nový recept na strouhaný tvarohový koláč, který zaručeně zažene hlad a také potěší Vaše mlsné jazýčky. Díky skvělým nutričním hodnotám Vás ani nemusí trápit svědomí, když si místo ovesné kaše ke snídani pochutnáte na tomto koláči. Obsahuje špaldovou mouku, která se pyšní vyysokým podílem vlákniny ale za to menším obsahem lepku.
Do receptu jsme použili to nejlepší kakao, které v našem obchodě nabízíme - Kakaový prášek z Čokoládovny Troubelice, které je námi již roky prověřené.
Zkuste si tento podzimní koláč doma upéct a uvidíte, jak si pochutnáte.
INGREDIENCE (velká dortová forma )
TĚSTO
- 150g hladké špaldové mouky
- 80g másla (může být i vegan verze)
- 75g kokosového cukru
- 3 lžíce kakaového prášku
- 1,5 lžičky kypřícího prášku
- 2 lžíce mléka
NÁPLŇ
- 380g polotučného tvarohu
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 vejce
- 1 lžíce pudingového vanilkového prášku
POSTUP
Ingredience na těsto smícháme a zpracujeme do tuhé koule, kterou uložíme zabalenou v potravinové folii do lednice. Mezitím, co tmavá koule odpočívá :-) Připravíme náplň - smícháme tvaroh, třtinový cukr, vejce a pudink. Tvarohovou náplň prošleháme, aby se suroviny dobře spojily.
Těsto vyndáme z lednice a rozpůlíme na dvě části. První část nastrouháme na dno formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Na těsto naneseme tvarohou náplň a následně na ní nastrouháme druhou část těsta.
Koláč pečeme na 180 stupňů cca 40 - 45 minut.