Tvarohový koláč s jahodami s naprosto božskými hodnotami
Suroviny:
200g ovesných vloček
250 ml mléka
1 lžíce xylitolu
Přísady na těsto smícháme a necháme vločky nasáknout 15 minut.
Náplň:
250 g polotučný tvaroh
200 g řecký jogurt milko
3 žloutky + 3 bílky
3 lžíce xylitolu
2 odměrky vanilkového proteinu
jahody
Postup:
Ovesné vločky namočíme do mléka, přidáme lžíci xylitolu a necháme 15 minut odpočinout, aby vločky nasákly mlékem. Vločkové těsto rozprostřeme na menší plech vyložený pečícím papírem.
Tvaroh, žloutky, xylitol a protein vyšleháme šlehačem. Opatrně vmícháme sníh ze tří bílků. Náplň rovnoměrně rozprostřeme na vločkové těsto a poklademe jahodami nebo jiným ovocem.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 40 minut - než tvarohová náplň lehce zezlátne a v troubě ztuhne.