S tímto snadným receptem zvládnete chléb jedna dvě.
INGREDIENCE
1 hrnek žitné mouky - nejlépe této chlebové
3 hrnky hl. mouky nebo jiné (ne žitné) - my dáváme 1 hrnek chlebové+ 2 hrnky hladké špaldové
2 lžičky soli
2 lžičky drceného kmínu
2 hrnky studené vody
1 rovná lžička sušeného droždí
POSTUP
Směs promícháme a necháme kynout 8 a více hodin (nejlépe přes noc), překryjeme potravinovou fólií nebo utěrkou. Vykunutou směs přendáme na silně pomoučněný vál a těsto přeložíme 4x na polovinu zhora, zdola, zleva, zprava. Přeložené těsto necháme půl hodiny odpočinout a současně předehřejeme troubu na 250° , vložíme hrnec s poklicí a necháme jej pořádně rozpálit. Do horkého hrnce přendáme těsto a pečeme s poklicí 30 min. A dále 15-30 minut bez poklice, až je chleba zlatý.
Na chléb se hodí jakákoliv rostlinná pomazánka, avokádový dip nebo vejce a či sýr a různá zelenina.
Užijte si jej :-)