S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
tel. kontakt: + 420 605 307 857, e-mail: ziva-strava@email.cz
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500,-
Časté akce a slevy
Sledujte náš facebook
Kvalitní
Raw potraviny
Dárek
Ke každé objednávce

Domácí chléb

21.07.2020

Domácí chléb

Lahodný domácí chléb s křupavou kůrkou a jemnou měkkou střídou. To chceš.

S tímto snadným receptem zvládnete chléb jedna dvě.


INGREDIENCE
1 hrnek žitné mouky - nejlépe této chlebové
3 hrnky hl. mouky nebo jiné (ne žitné) - my dáváme 1 hrnek chlebové+ 2 hrnky hladké špaldové
2 lžičky soli
2 lžičky drceného kmínu
2 hrnky studené vody
1 rovná lžička sušeného droždí

POSTUP
Směs promícháme a necháme kynout 8 a více hodin (nejlépe přes noc), překryjeme potravinovou fólií nebo utěrkou. Vykunutou směs přendáme na silně pomoučněný vál a těsto přeložíme 4x na polovinu zhora, zdola, zleva, zprava. Přeložené těsto necháme půl hodiny odpočinout a současně předehřejeme troubu na 250° , vložíme hrnec s poklicí a necháme jej pořádně rozpálit. Do horkého hrnce přendáme těsto a pečeme s poklicí 30 min. A dále 15-30 minut bez poklice, až je chleba zlatý.

Na chléb se hodí jakákoliv rostlinná pomazánka, avokádový dip nebo vejce a či sýr a různá zelenina.

Užijte si jej :-)

MGIxMjAyY