S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.
tel. kontakt: + 420 605 307 857, e-mail: ziva-strava@email.cz
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500,-
Časté akce a slevy
Sledujte náš facebook
Kvalitní
Raw potraviny
Dárek
Ke každé objednávce

Lavaš roláda s jahodami

06.07.2020

Lavaš roláda s jahodami

Chléb Lavaš je tradičním arménským pokrmem. Naučíme Vás z něj snadný a zdravý závin.

Lavaš roláda s jahodami

Přemýšlíte co si připravit k víkendové kávě nebo lahodné snídani kdykoli v týdnu? Máme pro Vás tip na perfektní sladkou roládu, která nezabere moc času a výtečně chutná.

Něco málo o lavaši:

Nekynutý, tenký měkký chléb lavaš je výtečnou alternativou běžného pečiva. Je tradiční v arménské kuchyni jako základ mnoha jídel. Lavaš je velmi pružný a vhodný k zabalování pokrmů.
Patří k mnohaleté součásti arménské tradiční kuchyně a v roce 2004 byl komisí UNESCO zaveden jako jedno z mistrovských děl ústního a nehmotného dědictví lidstva. Dnes se běžně používá ale i v Ázerbájdžánu, Turecku a Íránu. Lavaš se peče na stěnách hliněné, do země zapuštěné pece s názvem tandúr... a je neuvěřitelně dobrý.

INGREDIENCE
POSTUP
Nejdříve si uvaříme puding- pudingový prášek smícháme s cukrem/proteinem, zalijeme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Následně do něj vmícháme 50g pudingu ehrmann. Lavaš rozděláme a potřeme jej celý pudingem, plátky jahod a rolujeme jako klasickou roládu. Nakonec celé potřeme zbylými 50g karamelového ehrmann pudingu, dáme alespoň na 2 hodiny odpočinout do lednice a můžeme podávat!
Nebojte se, že lavaše zůstane tuhý - nasákne do sebe tekutinu, takže příjemně změkně a bude Vám připomínat závin z běžného těsta.

MmVkY2NhZ