S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.
tel. kontakt: + 420 605 307 857, e-mail: ziva-strava@email.cz
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500,-
Časté akce a slevy
Sledujte náš facebook
Kvalitní
Raw potraviny
Dárek
Ke každé objednávce

Červená čočka s kořením garam masala

22.04.2020

Červená čočka s kořením garam masala

Silně návykové garamské koření s červenou čočkou. To chceš.

Máte-li rádi luštěniny stejně jako my, pak vězte, že tenhle vymazlený recept bez problémů vzládnete doma, pochutnáte si na něm s rýží stejně dobře, jak s tortillou či chlebem lavaš. Tak hurá do toho, ať je dílo hotovo.

Suroviny pro přípravu:

  • 250 g červené čočky půlené
  • 1 střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 ČL kari koření
  • 1/2 ČL mletého koriandru
  • 1/2 ČL mletého zázvoru nebo 2 cm čerstvého
  • 1/2 ČL drceného římského kmínu
  • špetka chilli koření
  • 1 ČL garam masala koření
  • 4 spařená a oloupaná rajčata (můžete využít rajčátky z konzervy)
  • 4 středně velké brambory
  • 1 ČL zeleninového bujonu Wurzl
  • sůl

Veškeré suché přísady najdete na našem e-shopu.

Postup:

Na rozpáleném oleji orestujeme na jemno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme všechno koření a zhruba 3 minuty restujeme. Jakmile se koření dostatečně rozvoní, přidáme čočku, kterou podlijeme asi 500 ml vody, přidáme lžičku zeleninového bujonu a na drobno nakrájené brambory.

Jakmile čočka i brambory změknou, přidáme drcená spařená rajčata a trošku soli. Povaříme ještě alespoň 5 minut.

Podáváme s jasmínovou rýží nebo můžeme čočku použít jako náplň do tortilly či chlebu lavaš. Skvěle se také hodí studená čočková směs jako hustá pomazánka na chléb se zeleninou.

Dobrou chuť

NDVkYjk2ZT