Máte-li rádi luštěniny stejně jako my, pak vězte, že tenhle vymazlený recept bez problémů vzládnete doma, pochutnáte si na něm s rýží stejně dobře, jak s tortillou či chlebem lavaš. Tak hurá do toho, ať je dílo hotovo.
Suroviny pro přípravu:
- 250 g červené čočky půlené
- 1 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- 1/2 ČL kari koření
- 1/2 ČL mletého koriandru
- 1/2 ČL mletého zázvoru nebo 2 cm čerstvého
- 1/2 ČL drceného římského kmínu
- špetka chilli koření
- 1 ČL garam masala koření
- 4 spařená a oloupaná rajčata (můžete využít rajčátky z konzervy)
- 4 středně velké brambory
- 1 ČL zeleninového bujonu Wurzl
- sůl
Veškeré suché přísady najdete na našem e-shopu.
Postup:
Na rozpáleném oleji orestujeme na jemno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme všechno koření a zhruba 3 minuty restujeme. Jakmile se koření dostatečně rozvoní, přidáme čočku, kterou podlijeme asi 500 ml vody, přidáme lžičku zeleninového bujonu a na drobno nakrájené brambory.
Jakmile čočka i brambory změknou, přidáme drcená spařená rajčata a trošku soli. Povaříme ještě alespoň 5 minut.
Podáváme s jasmínovou rýží nebo můžeme čočku použít jako náplň do tortilly či chlebu lavaš. Skvěle se také hodí studená čočková směs jako hustá pomazánka na chléb se zeleninou.
Dobrou chuť