S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.
tel. kontakt: + 420 605 307 857, e-mail: ziva-strava@email.cz
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500,-
Časté akce a slevy
Sledujte náš facebook
Kvalitní
Raw potraviny
Dárek
Ke každé objednávce

Špenátové lasagne

21.04.2020

Špenátové lasagne

Chybí Vám inspirace na lahodný a lehký oběd? Vyzkoušejte naše špenátové lasagne, jemné jako pohlazení.

Tento recept je variabilní a můžete jej připravit ve veganské i vegetariánské formě. Postačí, když místo běžného mléka a smetany použijete rostlinné alternavity. Sýr můžete nahradit rostlinnou náhradou.

Suroviny:

  • 12 plátků lasagní
  • 300 g špenátových listů nebo mraženého špenátu
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce ghí nebo oleje
  • sůl, pepř
  • 1 plátek toastového chleba
  • 100 ml rostlinného nebo obyčejného mléka
  • 1 lžička lahůdkového droždí
  • 2 lžíce smetany 12 % nebo sojové alternativy
  • sýr mozzarella

Postup:

Na dvou lžících rozpáleného ghí nebo oleje osmahneme pokrájenou cibulku a prolisovaný česnek, restujeme 3 minuty. Přidáme špenát, který podusíme asi 7 - 10 minut.

Mezitím tím, než se špenát podusí, pokrájíme toastový chléb na kostičky a namočíme jej do mléka. Asi po deseti minutách chléb i s mlékem přidáme k podušenému špenátu. Povaříme se dvěmi lžícemi smetany, přidáme lahůdkové droždí a případně ještě dochutíme dle libosti.

Připravený špenát stáhneme z plotny a připravíme si lasagne.

V osolené vodě uvaříme lasagně do měkka, scedíme a propláchneme studenou vodou, abychom s nimi mohli pracovat.

Zapékací mísu vymažeme troškou oleje a pokládáme střídavě lasagne a špenátovou náplň. Končíme špenátem, který posypeme bohatou vrstvou sýra.

V zapékací míse pečeme v troubě na 180 stupňů asi 30 minut.

Podáváme se zeleninovým salátem.

Dobrou chuť

MWFiN