Špaldová bábovka
Vláčná a chutná bábovka, po které se jen zapráší a nedá moc práce. Tak to je sen každé hospodyně. Vyzkoušejte tento rychlý recept a jiný už péct nebudete. Navíc nic nevážíte, jen odměřujete hrnečkem.
Suroviny:
- 1 + 1/2 hrnku hladké špaldové mouky
- 2 vejce
- 1/2 hrnku máslo nebo oleje
- 1/2 hrnku mléka nebo rostlinného nápoje
- 1/2 hrnku třtinového cukru nebo xylitolu
- 1 vanilkový pudink od Amylon
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
- 1 lžička skořice
- 1 jablíčko nastrouhané na jemno
Postup:
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přidejte špetku soli.
V jiné misce smíchejte tekuté suroviny - mléko, vejce, olej nebo rozpuštěné máslo, přidejte cukr a pudinkový prášek.
Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, lžičku skořice a dobře zpracujte těsto. Nakonec vmíchejte jablíčko nastrouhané na jemno. Díky němu bude bábovka vláčná a křehká.
Pečte ve středně vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 35 -45 minut. Že je bábovka upečená poznátek tak, že se těsto nelepí na špejli, kterou do ní píchnete.
Dobrou chuť :-)