Vajíčková pomazánka s ricotou
Letošní Velikonoce byla úplně jiné než ty, které běžně známe. V ulicích bylo ticho a klid, pomlázku leckdo letos ani nepletl. Určitě jste ale alespoň nabarvili vajíčka :-) A jestli ano, pak Vám také bezpochyby zbyly a je třeba je co nejrychleji zužitkovat. Zkuste naší jemnou a nadýchanou vajíčkovou pomazánku, pro kterou Vám členové domácnosti utrhanou ruce :)
Suroviny:
- 3 uvařená vajíčka nejlépe BIO
- 1 polotučný tvaroh
- 1 balení ricotty
- jemně pokrájená cibulka
- lžíce hořčice
- černá sůl - zkuste tuto
- pepř a špetka kurkumy
Postup:
V misce smíchejte tvaroh a ricottu, promačkejte přes sítko vajíčka a lehce je vmíchejte.
Přidejte lžíci hořčice, cibulku a špetku černé soli, která voní po vajíčkách. Dochuťte pepřem a kurkumou. Skvěle chutná na čerstvém kváskovém chlebu s pažitkou :-)
Autor receptu: Jana Štěpánková, instagram: jana_step