S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.
tel. kontakt: + 420 605 307 857, e-mail: ziva-strava@email.cz
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500,-
Časté akce a slevy
Sledujte náš facebook
Kvalitní
Raw potraviny
Dárek
Ke každé objednávce

Zboží v akci

Cena 399 Kč (15 EUR)
skladem
Cena 22 Kč (1 EUR)
skladem

Top produkt

Cena 199 Kč (7 EUR)
skladem
Cena 890 Kč (33 EUR)
skladem
Cena 85 Kč (3 EUR)
skladem


Přírodní zdroje antioxidantů v potravě

Příroda nám ve svých darech nabízí mnohé velmi účinné zametače volných kyslíkových radikálů. Také FDA ve svých materiálech uvádí, že nedostatek vitamínu E je vzácný, protože pestrá strava ho obsahuje dostatečné množství.

Vitamín E obsahují zejména rostlinné oleje, ořechy, mandle, ale i brokolice, špenát a kiwi. Udává se, že značné množství vitamínu E obsahuje pupalkový olej.

Velmi účinné antioxidační látky jsou obsaženy v křenu a ředkvičkách. Jako vysoce účinné zametače se projevují rostlinná barviva flavonoidy. Jejich účinnost vysoce předčí antioxidační schopnosti vitamínů A a E. Flavonoidy jsou obsažené v zelených částech rostlin, v plodech i ve slupkách různých semen. Flavonoidy obsažené v čaji nebo v červeném víně jsou dvacetkrát účinnější než vitamín C.

 

Zdroj: Meduňka červenec 2009

Autor: Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc

Zpracoval: www.ziva-strava-obchod.cz

 

YTZjNTAz