S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok
tel. kontakt: + 420 605 307 857, e-mail: ziva-strava@email.cz
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500,-
Časté akce a slevy
Sledujte náš facebook
Kvalitní
Raw potraviny
Dárek
Ke každé objednávce

Zboží v akci

Top produkt

Cena 109 Kč (4 EUR)
na dotaz
Cena 345 Kč (14 EUR)
na dotaz
Cena 85 Kč (3 EUR)
na dotaz


Přírodní zdroje antioxidantů v potravě

Příroda nám ve svých darech nabízí mnohé velmi účinné zametače volných kyslíkových radikálů. Také FDA ve svých materiálech uvádí, že nedostatek vitamínu E je vzácný, protože pestrá strava ho obsahuje dostatečné množství.

Vitamín E obsahují zejména rostlinné oleje, ořechy, mandle, ale i brokolice, špenát a kiwi. Udává se, že značné množství vitamínu E obsahuje pupalkový olej.

Velmi účinné antioxidační látky jsou obsaženy v křenu a ředkvičkách. Jako vysoce účinné zametače se projevují rostlinná barviva flavonoidy. Jejich účinnost vysoce předčí antioxidační schopnosti vitamínů A a E. Flavonoidy jsou obsažené v zelených částech rostlin, v plodech i ve slupkách různých semen. Flavonoidy obsažené v čaji nebo v červeném víně jsou dvacetkrát účinnější než vitamín C.

 

Zdroj: Meduňka červenec 2009

Autor: Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc

Zpracoval: www.ziva-strava-obchod.cz

 

YzMwZ