S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.
tel. kontakt: + 420 605 307 857, e-mail: ziva-strava@email.cz
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500,-
Časté akce a slevy
Sledujte náš facebook
Kvalitní
Raw potraviny
Dárek
Ke každé objednávce

Zboží v akci

Cena 75 Kč (3 EUR)
skladem
Cena 399 Kč (15 EUR)
skladem

Top produkt

Cena 890 Kč (33 EUR)
skladem
Cena 85 Kč (3 EUR)
skladem
Cena 890 Kč (33 EUR)
skladem


Bílkoviny ve zrnech a luštěninách


Je přirozené, že naše hlavní pozornost se upíná k bílkovinám. Rostoucí organismus je potřebuje víc, než dospělý. Výhonky zrn a luštěnin jsou výborný zdroj čistých bílkovin. Představují dokonalou potravinu, protože nás zásobují bílkovinami, sacharidy, vitamíny a minerálními látkami. Nejsou "zkažené" působením chemických hnojiv a insekticidů. Kromě toho je může jíst každý, aniž by se obával vedlejších účinků. Škrob a bílkovinu ve výhoncích obilovin a luštěnin organismus výborně tráví pomocí vysoce kvalitních enzymů. Výzkumy ukazují, že rostlinná bílkovina je daleko zdravější než ta živočišná.

 

Obsažený komplex vitamínů B činí výhonky nenahraditelnou součást jídelníčku dětí.

 

Nedávno objevený vitamín F se rovněž nachází v naklíčených zrnech. Je užitečný pro pokožku a růst vlasů. Naklíčená zrna všech známých obilovin a luštěnin obsahují stejně tolik vitamínů A, B a C, kolik má ovoce.

V naklíčených semenech vojtěšky je mnoho vitamínů D, E, G, K a U. Zvláště mnoho bílkovin je v naklíčených luskách sóji. Kromě toho jsou neuvěřitelně chutné v salátech, zvláště se zelenou nebo sezamovou a bílkovinnou zálivkou. Naklíčená zrna jsou univerzální, lze je použít do salátů, kaší nebo koktejlů.

Zrna pšenice lze nechat trochu naklíčit a hned je jíst nebo v nich v mixéru ušlehat "mlíčko", existuje mnoho způsobů přípravy. Zrna jsou díky vysoké výživnosti hodna toho, aby zaujala přední místo na našem stole.

 

Zdroj: Regenerace ročník XIII/2005

Autor: prof. Dr. Boris S. Sachnovskij

Zpracoval: www.ziva-strava-obchod.cz

 

NjcyOTc3YW