Víkend se blíží a vy nevíte, co si uděláte v sobotu k snídani? Máme pro vás skvělou inspiraci!
Málokteré jídlo již vyvolalo tolik emocí jako avotoast. Vždycky bude mít místo v našem srdci (i na talíři). Je to zdravá snídaně, trendy na Instagramu a ještě k tomu tak báječně chutná.
Tmavě zelené, peckovité a máslovité. To jsou hlavní znaky avokáda, které zprvu nejsou příliš „k nakousnutí“. Jenže, co avokádo ztratilo na vzhledu, to nabralo na svých super schopnostech. Avokádo je považováno za superpotravinu, která se stala nedílnou součástí zdravého životního stylu díky tomu, že obsahuje mnoho vitaminů, železo, draslík, hořčík a rostlinné tuky, které člověka zasytí na delší časový úsek. Sečteno podtrženo – avokádo rozhodně není žádný aktuální trend, ale naopak skvělá potravina, kterou byste měli zařadit do svého jídelníčku.
A jak lépe zpracovat zralé avokádo než na avotoast?!
CO BUDETE POTŘEBOVAT
- 2 plátky celozrnného toastu nebo žitného chleba
- 1 zralé avokádo
- 2 vejce
- sůl, pepř
- lžíce citronové šťávy
- lžička černých sezamových semínek, chia semínek nebo lněných semínek – na ozdobení
JAK NA TO
Chleba nasucho opečte na pánvi.
Zralé avokádo oloupejte a v misce rozmačkejte pomocí vidličky, smíchejte s citronovou šťávou a špetkou soli a namažte na opečené tousty.
Nakonec si připravte pošírovaná (ztracená vejce) nebo volské oko, případně skvěle poslouží i "vajíčko na tvrdo". Ztracené vajíčko uvaříte tak, že jej rozklepnete do vroucí
vody s octem. Žloutek je pak tekutý a krásně žlutý.
Na každý připravený toust položte jedno vajíčko, posypejte solí a čerstvě mletým pepřem. Toast si můžete dozdobit chia semínky, černým sezamem a třeba bazalkou.
Podávejte nejlépe čerstvé.
Dobrou chuť!