LowCarb pečená čokoláda s ovocem a krémem
Ať už jste či nejste LowCarb, ať už se Váš stravovací styl jmenuje jakkoliv a třeba se ani nijak nejmenuje, jistě mi dáte za pravdu, že s touhle pečenou čokoládou doma zabodujete. Recept není nijak složitý, co byste taky čekali od mámy dvojčat, která šetří každou vteřinu :-)
Co budete potřebovat?
Na korpus:
- 200 g hořké čokolády
- 2 vajíčka
- 1 12% smetanu
- 3 PL mandlové mouky
- 3 PL kokosové mouky
- 2 PL xylitolu
Na střední vrstvu:
- velkou hrst mraženého lesního ovoce
- 1 lžíci xylitolu
- 1 lžíci psylia
Na krém:
- 2 balení 31 % šlehačky
- 1 balení mascarpone
Postup:
Mražené ovoce necháme půl hodinky povolit, přidáme lžíci xylitolu a lžíci psyllia. Promícháme a odložíme stranou. Pokud nemáte v mrazáku zásoby z léta, doporučuji mraženou směs lesního ovoce z Lídlu, která obsahuje nádherné jeřabiny a velké ostružiny.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme smetanu. Promícháme a smícháme s vajíčky, moukou a xylitolem. Pokud se Vám těsto zdá příliš husté, přidejte trochu vody. Těsto vlijeme do dortové formy o průměru 22 cm a pečeme na 180 C asi 30 minut. Že je těsto upečené poznáte tak, že do něj píchnete špejlí a těsto se na ni nelepí.
Upečený korpus necháme vychladnout a následně na něj natřeme směs ovoce, která díky psylliu zgelovatěla a vytvořila LowCarb marmeládu bez cukru.
V míse vyšleháme do tuha dvě šlehačky a přidáme mascarpone. Já ještě přidávám na jemné dochucení vanilkový extrakt nebo dvě lžíce vanilkového proteinu. Krém naneseme na ovoce a ozdobíme podle chuti borůvkami či jiným ovocem.
Tak ať Vám chutná :-)