S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
tel. kontakt: + 420 605 307 857, e-mail: ziva-strava@email.cz
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500,-
Časté akce a slevy
Sledujte náš facebook
Kvalitní
Raw potraviny
Dárek
Ke každé objednávce

Perníčkové řezy

21.03.2020

Perníčkové řezy

Jemné perníčkové řezy se hodí k nedělní kávě stejně jako ke středeční svačince.

Perníčkové řezy

Tyhle řezy vlastně vznikly úplným omylem. Naše holky Terezka a Kristýnka (2,5 roku) naprosto milují muffiny. A tak spolu pečeme a obměňujeme alespoň příchutě. Tentokrát jsem ale doma neměla jediné vajíčko a tak jsem vzala dva banány a nachystala perníkové těsto. Poté, co jsme s holkama naplnily všechny formičky na muffinky, nám ještě polovina těsta zbyla. Nerada vyhazuji jídlo, tak jsem těsto vylila na plech a připravila krém, kterým jsem všem spojila. A tedy musím říct, že tenhle omyl upeču určitě brzy znovu.

Suroviny pro přípravu:

Korpus:

Krém:

  • 1 šlehačka 33 %
  • 1 balení mascarpone

Poleva:

  • 100 g kvalitní hořké čokolády
  • 3 PL smetany

Postup:

Nejjednodušší na světě - všechny suroviny na korpus společně rozmixujte. Vlijte na menší plech a pečte cca 10 minut na 180 C. Jakmile se těsto nelepí na špejli, je hotové.

Vychladlý korpus rozkrojíme na dva delší kusy. V míse vyšleháme jednu šlehačku do tuha a přidáme k ní kelímek mascarpone a vyšleháme krém. Polovinu vyšlehaného krému natřeme na první díl korpusu. Přiklopíme druhou částí, kterou potřeme meruňkovým džemem. Potřeme druhou částí krému + potřeme také boky řezů. Vše přelijeme čokoládou, kterou si připravíme ve vodní lázni rozpuštěním 100 g hořké čoklády se dvěma lžícemi smetany nebo mléka.

Po vychlazení si užíváme :-)

OWE2O