Perníčkové řezy
Tyhle řezy vlastně vznikly úplným omylem. Naše holky Terezka a Kristýnka (2,5 roku) naprosto milují muffiny. A tak spolu pečeme a obměňujeme alespoň příchutě. Tentokrát jsem ale doma neměla jediné vajíčko a tak jsem vzala dva banány a nachystala perníkové těsto. Poté, co jsme s holkama naplnily všechny formičky na muffinky, nám ještě polovina těsta zbyla. Nerada vyhazuji jídlo, tak jsem těsto vylila na plech a připravila krém, kterým jsem všem spojila. A tedy musím říct, že tenhle omyl upeču určitě brzy znovu.
Suroviny pro přípravu:
Korpus:
- 1 střední banán - pěkně zralý
- 200 ml mléka - rostlinné nebo kravské
- 1 prášek do perníku - zkuste tento bez fosfátů od Amylonu
- 1 ČL skořice
- 1 PL kvalitního kakaa
- 1 PL přepuštěného másla Ghí
- dobrovolné: 1 odměrka čokoládového proteinu - já jsem použila syrovátkový s lískovými oříšky od Scitec
- 1/2 hrnku hladké mouky
Krém:
- 1 šlehačka 33 %
- 1 balení mascarpone
Poleva:
- 100 g kvalitní hořké čokolády
- 3 PL smetany
Postup:
Nejjednodušší na světě - všechny suroviny na korpus společně rozmixujte. Vlijte na menší plech a pečte cca 10 minut na 180 C. Jakmile se těsto nelepí na špejli, je hotové.
Vychladlý korpus rozkrojíme na dva delší kusy. V míse vyšleháme jednu šlehačku do tuha a přidáme k ní kelímek mascarpone a vyšleháme krém. Polovinu vyšlehaného krému natřeme na první díl korpusu. Přiklopíme druhou částí, kterou potřeme meruňkovým džemem. Potřeme druhou částí krému + potřeme také boky řezů. Vše přelijeme čokoládou, kterou si připravíme ve vodní lázni rozpuštěním 100 g hořké čoklády se dvěma lžícemi smetany nebo mléka.
Po vychlazení si užíváme :-)