S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.
tel. kontakt: + 420 605 307 857, e-mail: ziva-strava@email.cz
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500,-
Časté akce a slevy
Sledujte náš facebook
Kvalitní
Raw potraviny
Dárek
Ke každé objednávce

Domáci kaiserky

22.03.2020

Domáci kaiserky

Máme karanténu, tak pečte doma i vlastní housky.

Domácí kaiserky

Tak schválně, jak dlouho jste už nebyli v obchodě nakoupit? Já 10 dní a stále máme všeho dostatek. Možná máte doma zásobu všeho možného, ale chybí Vám čerstvé křupavé pečivo. Pokud ano, nemusíte nasazovat roušku, abyste šli ven nakupovat. Stačí Vám pár ingrediencí a housky budou na světě. Bez pekařských příměsů, bez éček a jenom z několika surovin, které máte všichni doma.

Recept je snadný a hotový do půl hodinky.

Suroviny:

  • 1 kostka droždí 42 g
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 150 ml vody
  • 300 g hladké mouky
  • 25 g olivového oleje

Postup:

Ve skleničce rozmícháme teplou vodu, 50 g mouky, droždí a lžičku cukru. Necháme vše 10 minut pracovat. Obsah skleničky přelijeme do domácího robotu, přidáme zbylých 250 g mouky, lžičku soli, a 25 g olivového oleje. Vše zpracujeme v robotu na hladké těsto, které se jemně lepí na prsty.

Na pomoučeném válu těsto rozdělíme na 7 - 9 menších bochníčků, které vytvarujeme do menších koulí. Pokud máte tvořítko na kaiserky (já mám od tescomy), jemně jej přitlačte na bochánek. Potřete olivovým olejem a posypte hrubou solí nebo kmínem či mákem. Pečte na 200 stupňů asi deset minut - dokud nebudou housky zlaté a nadýchané.

No a je to. Ani to nebolelo. :-)

NzViYT