S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.
tel. kontakt: + 420 605 307 857, e-mail: ziva-strava@email.cz
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500,-
Časté akce a slevy
Sledujte náš facebook
Kvalitní
Raw potraviny
Dárek
Ke každé objednávce

Seitan na pórku s jasmínovou rýží

25.01.2020

Seitan na pórku s jasmínovou rýží

Lehký a velmi rychlý oběd, který Vám dodá spoustu bílkovin a zasytí na celé odpoledne.

Seitan patří mezi má oblíbená jídla, protože s ním není mnoho práce a ve chvíli, kdy chci rychlé jídlo, hodím na pánev zeleninu a už to frčí. Za 20 minut je jídlo na stole i s úklidem kuchyně. A to mám ráda. Obzvlášť teď, kdy se naplno věnuji dětem :-)

Pokud neznáte seitan, jedná se o veganskou pšeničnou bílkovinu. Kupuji si seitan special od firmy Sunfood, která sídlí pár kilometrů od naší kamenné prodejny. Seitan ještě před samotným vařením opláchnu teplou vodou, abych jej zbavila zbytečné mastnoty. Zkuste s ním nějaké recepty a uvidíte, jak je to snadné:

Suroviny pro přípravu 4 porcí :

Postup přípravy:

Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na jemno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájený pórek, po chvíli přidáme ostatní zeleninu - na krátké hranolky pokrájenou mrkev a papriku. Podlejeme vodou a dusíme pod pokličkou alespoň 10 minut.

Jakmile je zelenina měkká, přidáme na kousky pokrájený seitan, prolisovaný česnek a koření. Osolíme a opepříme dle chuti a ještě asi 10 minut vaříme.

Výborná je kombinace s jasmínovou rýží, kterou uvaříme ve vodě v poměru 1:2 se špetkou soli asi 15 minut, dokud rýže nezměkne.

Podáváme s čerstvou zeleninou.

Dobrou chuť Vám přeje Jana Přibylová :)

ZGZkO