Na mandlové řezy budeme překvapitě potřebovat trochu mandlí, lépe řečeno mandlové mouky, která je bohatým zdrojem bílkovin a zdraví prospěšných tuků. Pokud nemáte mouku, namelte si mandle. Výsledek bude stejný - nadýchaný mandlový koláč s krémem lehkým jako pírko.
Surovin pro přípravu:
- 4 vajíčka - nejlépe domácí
- 50 g xylitolu - zakoupíte ZDE
- 50 g mandlové mouky
- 50 g kokosové mouky
- 1 PRDOPEČ bez fosfátů
- 150 ml mléka
- volitelně - odměrka vanilkového proteinu
- 25 kapek vanilkové extraktu
Na krém:
- 1 kelímek tučné šlehačky 33 %
- 1 vanička tvarohu
- 1 tabulka kvalitní bílé čokolády
Postup:
Do dobře umyté a vysušené mísy oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme do tuha.
Žloutky vyšleháme s xylitolem do nadýchané pěny, přidáme mléko a mouku, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva. Přidáme vanilkový extrakt a dle libosti můžeme také trochu vanilkového proteinu. Do vyšlehaného těsta opatrně vmícháme bílky, jemně promísíme, aby bílky nespadly a těsto vylijeme na plech o rozměrech cca 25*30 cm. Plech je dobré vyložit pečícím papírem.
Pečeme na 180 stupňů přibližně 10 - 15 minut - dokud korpus nemá zlatou barvu.
Jakmile korpus vychladne, rozpustíme si ve vodní lázni bílou čokoládu. V míse vyšleháme do tuha šlehačku, přidáme tvaroh a poté zašleháme rozpuštěnou čokoládu. Povrch můžeme posypat čokoládovými hoblinkami, plátky mandlí nebo polít tmavou čokoládou. Skvěle se bude hodit také horké ovoce :-)
Přejem Vám dobrou chuť
Autor receptu: Jana Přibylová