S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.
tel. kontakt: + 420 605 307 857, e-mail: ziva-strava@email.cz
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500,-
Časté akce a slevy
Sledujte náš facebook
Kvalitní
Raw potraviny
Dárek
Ke každé objednávce

Mandlové řezy s bílou čokoládou

01.04.2020

Mandlové řezy s bílou čokoládou

V karanténě snad každý peče a vaří daleko více než je tomu běžně. Máme pro Vás tip na snadný bezlepkový koláč, který zvládne i začátečník.

Na mandlové řezy budeme překvapitě potřebovat trochu mandlí, lépe řečeno mandlové mouky, která je bohatým zdrojem bílkovin a zdraví prospěšných tuků. Pokud nemáte mouku, namelte si mandle. Výsledek bude stejný - nadýchaný mandlový koláč s krémem lehkým jako pírko.

Surovin pro přípravu:

Na krém:

  • 1 kelímek tučné šlehačky 33 %
  • 1 vanička tvarohu
  • 1 tabulka kvalitní bílé čokolády

Postup:

Do dobře umyté a vysušené mísy oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme do tuha.

Žloutky vyšleháme s xylitolem do nadýchané pěny, přidáme mléko a mouku, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva. Přidáme vanilkový extrakt a dle libosti můžeme také trochu vanilkového proteinu. Do vyšlehaného těsta opatrně vmícháme bílky, jemně promísíme, aby bílky nespadly a těsto vylijeme na plech o rozměrech cca 25*30 cm. Plech je dobré vyložit pečícím papírem.

Pečeme na 180 stupňů přibližně 10 - 15 minut - dokud korpus nemá zlatou barvu.

Jakmile korpus vychladne, rozpustíme si ve vodní lázni bílou čokoládu. V míse vyšleháme do tuha šlehačku, přidáme tvaroh a poté zašleháme rozpuštěnou čokoládu. Povrch můžeme posypat čokoládovými hoblinkami, plátky mandlí nebo polít tmavou čokoládou. Skvěle se bude hodit také horké ovoce :-)

Přejem Vám dobrou chuť

Autor receptu: Jana Přibylová

ZDhhMz